Brexit – Swexit

Så Storbritannien valde att lämna den Europeiska unionen. För min del tror jag de av demokratiska skäl valde rätt väg. Om EU-politrukerna hade lärt sig av Europas historia hade de inte försökt bygga ett överstatligt imperium. Alla europeiska imperier faller samman i nationalstater till slut.

Romarriket, Bysantiska riket, Ottomanska riket, Spanska imperiet, Kejsardömet Österrike-Ungern, Tysk-romerska riket, Napoleon-Frankrike, Brittiska imperiet, Sovjetunionen.

Kanske är det EU:s tur nu, vem vet. Vad man kan förutsätta är i alla fall att EU-kritikerna i Europas alla länder nu får luft under vingarna, samtidigt som Europas EU-vänliga etablissemang inte lär sky några medel och moraliska begränsningar i sina försök att stoppa denna debatt i sin linda.

Detta oroar mig. Alla överstatliga imperier har krävt antidemokratiska styren för att hålla samman. EU håller på att gå samma väg, med sin centralstyrning och maktkoncentration till onåbara politiker och byråkrater. Sverige röstade om att bli medlem i en mellanstatlig handelsunion. Vi fick ett överstatligt imperium som vill avskaffa de europeiska nationerna. Det enda demokratiska vore att vi svenskar liksom övriga Europas folk får rösta om vi verkligen vill detta.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s